• Opatrenia pred nástupom do školy

          • Všetci žiaci (zákonný zástupca žiaka), musia pred nástupom do školy vyplniť dotazník a vyhlásenie. Preto žiadame žiakov a zákonných zástupcov žiakov, aby pred nástupom do školy dňa 2. septembra 2020 priniesli vyplnené dotazníky do školy.

            Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a žiakom

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

             

        • OZNAM pre uchádzačov o štúdium na našej škole
          • OZNAM pre uchádzačov o štúdium na našej škole

          • Všetci žiaci, ktorí si podali prihlášku na štúdium do jednotlivých učebných odborov pre školský rok 2020/2021 v 1. aj 2. kole prijímacích skúšok, boli do OUI Nová Ves nad Žitavou (vrátane elokovaných pracovísk) prijatí.

            Gratulujeme!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Milí žiaci!

            29. 6. 2020 (pondelok) alebo 30. 6. 2020 (utorok)

            si každí žiak musí prísť osobne prevziať vysvedčenie a odovzdať kľúče od šatne triednemu učiteľovi.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že v škole sa obnovuje vyučovanie.

            Vyučovanie sa začína 22.6.2020.

            Nástup do školy je dobrovoľný.

            Internát a školská jedáleň nebudú v prevádzke! 

        • OZNAM - 2.kolo prijímacích skúšok
          • OZNAM - 2.kolo prijímacích skúšok

          • Riaditeľ školy Odborného učilišťa internátneho Nová Ves nad Žitavou rozhodol o konaní 2. kola prijímacích skúšok z dôvodu nenaplnenosti tried v jednotlivých učebných odboroch v 1. kole prijímacích skúšok. Druhé kolo prijímacích skúšok sa bude konať 23. 06. 2020, do 25. 06. 2020 riadieľ školy rozhodne o prijatí žiaka na štúdium a do 30. 06. 2020 uchádzač alebo zákonný zástupca doručí záväzné potvrdenie o nastúpení na štúdium.

          • Prevzatie výučných listov a vysvedčení

          • Milí absolventi, žiaci tretích ročníkov!

            Dňa 1. júna 2020 (pondelok) od 08.00 hod., sa budú odovzdávať výučné listy a vysvedčenia. Podmienkou prevzatia dokumentov je odovzdanie učebníc, kľúčov od skriniek a prevzatie vecí na internáte. Prevziať dokumenty musí každý osobne a prevzatie bude prebiehať za dodržiavania hygienických podmienok, preto každý žiak musí mať na tvári rúško a každý žiak si prinesie svoje pero na podpis. 

            Vaša účasť je nutná!

             

             

        • OZNAM pre absolventov štúdia
          • OZNAM pre absolventov štúdia

          • Milí žiaci - absolventi štúdia v jednotlivých učebných odboroch!

            Do súkromnej správy prostredníctvom edupage.org vám boli zaslané výsledky administratívnej záverečnej skúšky. Do 3 pracovných dní môžete vyjadriť svoj nesúhlas s výslednou známkou a písomne požiadať o vykonanie záverečnej skúšky prezenčne alebo dištančne v súlade s Opatrením Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia č: OLP/3170/2020 zo dňa 15. 4. 2020.

        • Prijímacie pohovory 2020/2021
          • Prijímacie pohovory 2020/2021

          • Odborné učilište internátne, Hviezdoslavova 68, 951 51 Nová Ves nad Žitavou

            Kontakt.: 037/7884497, 0903 266 105,

             e-mail.:  odborne.uciliste@centrum.sk

             

             

            Kritériá pre prijatie do odborného učilišťa pre školský rok 2020/2021

             

            Z M E N A!!!

             

            V zmysle § 65 zákona  č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 26. marca 2020 určujem podmienky a kritériá pre prijímacie konanie pre školský rok 2020/2021 do Odborného učilišťa internátneho v Novej Vsi nad Žitavou nasledovne:

             

            Žiak so zdravotným znevýhodnením bude prijatý do 1. ročníka OUI v Novej Vsi nad Žitavou v školskom roku 2020/2021 BEZ PRIJÍMACÍCH POHOVOROV, ak:

             

            spĺňa podmienky podľa § 101 ods. 1 zákona č. 245/2008 Z.z. (školský zákon)

             

             

            Dôležité!

            ŠZŠ/ZŠ odošle prihlášku na strednú školu do 19. mája 2020, na ktorej uvedie všetky požadované údaje.

            Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti a podpis zákonného zástupcu sa z dôvodu mimoriadnej situácie nevyžaduje.

            Spolu s prihláškou môže byť odoslaný aj zápisný lístok.

             

            Kritéria boli prerokované v pedagogickej rade 07.05.2020.

             

             

             

             

            V Novej Vsi nad Žitavou 24.04. 2020            

             

             

             

                                                                                                                  Mgr. Jaroslav Űrge

                                                                                                                          riaditeľ školy

             

          • OZNAM PRE ŽIAKOV, RODIČOV A ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV

          • Riaditeľstvo školy oznamuje žiakom, rodičom a zákonným zástupcom žiakov nasledovné podmienky záverečného hodnotenia z dôvodu prerušenia vyučovania a prevencie proti šíreniu COVID-19

             

            • Vyučovacie predmety etická výchova, náboženská výchova, telesná a športová výchova nebudú klasifikované známkou, ale na vysvedčení a v katalógovom liste žiaka sa v 2. polroku školského roka 2019/2020 uvedie hodnotenie absolvoval/neabsolvoval.
            • Ostatné predmety budú riadne klasifikované.
            • Podkladmi pre hodnotenie žiakov budú vypracované úlohy na doma a online skúšanie.

             

            Upozorňujeme, že žiaci si musia plniť úlohy online s učiteľom príslušného predmetu alebo samoštúdiom doma na základe zadaných úloh prostredníctvom internetu, webovej stránky školy, sociálnych sietí, e-mailu a pod. Výsledky uvedených činností budú podkladom na hodnotenie a klasifikáciu.

             Mgr. Jaroslav Űrge, riaditeľ školy

        • Oznam
          • Oznam

          • Oznamujeme žiakom, že v prípade záujmu o prevzatie osobných vecí zo školy a školského internátu, si môžu tieto veci prevziať v týždni od 27. - 30. 04. 2020 v čase od 9, 00 - 12, 00 hod.

            Prosíme o dodržiavanie všetkých protiepidemiologických opatrení (rúško, rozostupy, ...)

          • PREKÁŽKA V PRÁCI NA STRANE ZAMESTNÁVATEĽA

          • PREKÁŽKA V PRÁCI NA STRANE ZAMESTNÁVATEĽA V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH OD 04. 04. 2020

            Podľa §250b ods. 6 Zákonníka práce „Ak zamestnanec nemôže vykonávať prácu celkom alebo sčasti pre zastavenie alebo obmedzenie činnosti zamestnávateľa na základe rozhodnutia príslušného orgánu alebo pre zastavenie alebo obmedzenie činnosti zamestnávateľa ako dôsledku vyhlásenia mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu, ide o prekážku v práci na strane zamestnávateľa, pri ktorej patrí zamestnancovi náhrada mzdy v sume 80 % jeho priemerného zárobku, najmenej však v sume minimálnej mzdy; ustanovenie § 142 ods. 4 tým nie je dotknuté.“

             

            •    Zamestnávateľ môže znížiť všetkým zamestnancom plat na 80%, bez ohľadu na to, v akom rozsahu prácu vykonávajú.

            Tento výklad nemá oporu v Zákonníku práce, s účinnosťou od 04. 04. 2020 sa znižuje len náhrada mzdy (platu) počas prekážky v práci na strane zamestnávateľa, plat zamestnanca ostáva nezmenený. V praxi je potrebné rozlišovať 3 skupiny zamestnancov:

            a)    skupina zamestnancov, ktorá prácu vykonáva, či už vo forme home office, alebo na pôvodnom pracovisku. Tejto skupiny sa zmena netýka, pretože zamestnanci vykonávajú prácu, za ktorú poberajú plat.

            b)    skupina zamestnancov, ktorá prácu vôbec nevykonáva z dôvodu prerušenia vyučovania na školách a školských zariadeniach. Tejto skupiny sa najviac dotkne zníženie náhrady platu, pretože za čas prekážky v práci zamestnanci poberajú náhradu platu a to vo výške 80% z funkčného platu zamestnanca, najmenej však vo výške minimálnej mzdy.

            c)    skupina zamestnancov, ktorá vykonáva prácu v kombinovanom režime, teda časť pracovného času vykonáva prácu a časť pracovného času prácu nevykonáva pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa. Táto skupina bude mať plat vyplatený tak, že za čas, počas ktorého zamestnanec vykonáva prácu, dostane zaplatenú plnú výšku funkčného platu a za čas, počas ktorého prácu nevykonáva pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa, bude mať zaplatenú náhradu platu vo výške 80% funkčného platu. Zamestnávateľ si nemôže prácu zľahčovať tak, že vyplatí zamestnancom automaticky funkčný plat krátený na 80%, pretože nejakú časť pracovného času nepracovali pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa, takýto spôsob výplaty platu je v rozpore so zákonom, zamestnávateľ musí pri výplate platu vychádzať z evidencie pracovného času každého zamestnanca.

             

            •    Zamestnávateľ môže zamestnancom krátiť náhradu platu na strane zamestnávateľa na 80% odo dňa 12. marca 2020, keď bolo vydané usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach.

             

            Zamestnávateľ bol povinný do 04. 04. 2020, t. j. do dátumu účinnosti novely Zákonníka práce postupovať podľa vtedajšieho znenia Zákonníka práce, ktoré v prípade prekážky v práci určovalo náhradu platu vo výške priemerného zárobku (funkčného platu). Zamestnanci preto musia mať vyplatený plat (resp. náhradu platu) za mesiac marec v plnej výške. Ak zamestnanci nepracovali pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa aj v období 01. 04. – 03. 04. 2020, tak za tieto dni im musí byť vyplatená plná náhrada vo výške funkčného platu vo výplate za mesiac apríl. Až v prípade, že zamestnanci odo dňa účinnosti novely (04. 04. 2020) nepracovali pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa, budú dostávať za čas prekážky od účinnosti novely zníženú náhradu platu vo výške 80% funkčného platu. Zamestnávateľ nemôže zamestnancom, ktorí nepracovali pre prekážku v práci na strane zamestnávateľa aprílovú výplatu krátiť celú na 80% bez rozlíšenia obdobia do účinnosti novely a po účinnosti novely. Zároveň musí zamestnávateľ pri výplate platu vychádzať z reálnej evidencie pracovného času, ak v danom mesiaci zamestnanec reálne prácu vykonával, za toto obdobie mu patrí plat a nie znížená náhrada platu.

        • Dôležitý oznam
          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            na základe rozhodnutia ministerstva školstva vedy výskumu a športu SR sa na celom Slovensku zatvárajú všetky predškolské i školské zariadenia, z uvedeného dôvodu bude ZATVORENÁ aj naša škola, a to v termíne od 30. marca 2020 do odvolania.

            Je nevyhnutné, aby ste svojim správaním prispeli k čo najlepšiemu zvládnutiu tejto zložitej situácie. Konajte tak, aby ste neohrozovali svoje zdravie i zdravie ľudí vo vašom okolí. Využite čas doma na samoštúdium a vzdelávajte sa podľa pokynov vyučujúcich prostredníctvom internetu, sociálnych sietí a pod.

            Ministerstvo školstva vytvorilo novú internetovú stránku www.ucimenadialku.sk, na ktorej nájdete aj materiály na digitálne vzdelávanie.

            Vyplácanie štipendií v čase prerušenia denného štúdia na školách bude zabezpečené poštovou poukážkou na adresu trvalého bydliska žiaka, alebo na účet zákonného zástupcu žiaka alebo žiaka (vek 18 rokov) s deklarovaným účtovným dokladom podľa § 10 zákona č.431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov.

             

        • Dôležitý oznam
          • Dôležitý oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci

            na základe rozhodnutia krízového štábu Vlády SR sa na celom Slovensku zatvárajú na dva týždne všetky predškolské i školské zariadenia.

            Z uvedeného dôvodu bude ZATVORENÁ aj naša škola, a to v termíne od 13. do 29. marca 2020.

            Do školy nastupujeme 30. marca 2020 (v pondelok)ak sa pokyny nezmenia.

            Je nevyhnutné, aby ste svojim správaním prispeli k čo najlepšiemu zvládnutiu tejto zložitej situácie. Konajte tak, aby ste neohrozovali svoje zdravie i zdravie ľudí vo vašom okolí.

            Preto je potrebné dodržiavať nasledovné opatrenia: sledovať svoj zdravotný stav, obmedziť sociálne kontakty -  zdržiavať sa výlučne v domácom prostredí, dodržiavať zvýšené hygienické opatrenia a zdržať sa cestovania.

             

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Z dôvodu vyhlásenia mimoriadnej situácie na Slovensku sa ruší rodičovské združenie, plánované na deň 13. 03. 2020.

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Oznamujeme rodičom a zákonným zástupcom žiakov, že dňa 13. 03. 2020 (piatok) v čase od 10,00 do 13,00 hod. sa uskutoční v budove školy RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE spojené s voľbou člena do rady školy zo zástupcov rodičov.

            Účasť rodičov a zákonných zástupcov je nutná.

        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiangové obdobie prináša so sebou veľa radosti, smiechu a zábavy. V tomto duchu sa niesol aj 25. február, kedy sa konal v školskom internáte karneval. Žiaci si pripravili masky, ktoré boli prejavom ich fantázie, priniesli so sebou veľa humoru, zábavy a dobrej nálady.

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          • V dňoch 17. - 21. 02. 2020 sú jarné prázdniny. Vyučovanie sa začína v pondelok 24. 02. 2020. Všetkým prajeme krásne prežitie prázdnin. 

      • Kontakt

        • Odborné učilište internátne Nová Ves nad Žitavou
        • +421905225915
        • Riaditeľ školy: 037/7884915, mobil: 0903 266 105 e-mail: riaditel.oui@centrum.sk Škola: 037/7884497, fax: 037/7884305, mobil: 0910 904 698 Zástupkyňa RŠ: 0905 225 915, e-mail: zastupca.oui@centrum.sk Internát: 037/7884483, mobil: 0918 821 144, Vedúca vychovávateľka: 0911 955 345, e- mail: oui.internat@centrum.sk Vedúca školskej jedálne: 037/7884483 e-mail: jedalen.oui@gmail.com Ekonomický úsek: 037/7884916, email: oui.ekonom@centrum.sk mobil: 0918 533 739, Elokované pracovisko Hurbanovo: tel.: 0908 736 540 e-mail: oui.hurbanovo@gmail.com Elokované pracovisko Topoľčany: tel: 0915 908 272 e-mail: oui.topolcany@centrum.sk
        • Hviezdoslavova 68 95151 Nová Ves nad Žitavou Slovakia
        • 000500801
        • 2020974813
        • Mgr. Helena Budayová poradca.oui@centrum.sk
        • Odborné učilište internátne, elokované pracovisko Komárňanská 177 947 01 Hurbanovo Odborné učilište internátne, elokované pracovisko ZŠ sv. Don Bosca ul. Ľudovíta Fullu 2805/6 955 01 Topolčany
      • Prihlásenie