Odborné učilište internátne Nová Ves nad Žitavou
Kontakt O škole Novinky Fotoalbum Napíšte nám Kalendár

  • Účelové cvičenie

    05. 10. 2023 sa uskutočnilo v Nitre pod Zoborom, účelové cvičenie na tému "Ochrana života a zdravia". Prostredníctvom spoznávania prostredia, pohybu a pobytu v prírode si žiaci formovali vzťah k problematike ochrany svojho zdravia a života, tiež zdravia a života iných ľudí. Žiaci získali predpoklady na dosiahnutie vyššej telesnej zdatnosti a celkovej odolnosti organizmu na fyzickú a psychickú záťaž. ​​​​​​​

  • OZNAM

    Riaditeľ Odborného učilišťa internátneho Nová Ves nad Žitavou oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, z organizačných dôvodov 

     p o s k y t u j e

    žiakom školy (okrem elokovaného pracoviska Hurbanovo) 

    riaditeľské voľno, dňa 22. 09. 2023 (t.j. v piatok).

  • Rozhodnutie o výške poplatku za ubytovanie v školskom internáte

     

    Odborné učilište internátne Nová Ves nad Zitavou

     

    V Novej Vsi nad Zitavou, dňa: 04.09.2023

     

    ROZHODNUTIE

    Riaditel' OUI Nová Ves nad Žitavou Mgr. Jaroslav Ürge, ako príslušný správny orgán podl'a ustanovenia § 5 ods.4 písm. n) zákona NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, po zistení potrebných podkladov, v súlade s §117 ods. 5 a 6 zákona č. 245/2008 Z z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) v znení neskorších predpisov

    určuje

    žiakom ubytovaným v školskom internáte pri Odbornom učilišti intemátnom, príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených s ubytovaním 8 € mesačne, žiakorn v hmotnej núdzi 0 € mesačne.

    Uhrada príspevkov sa uhrádza vopred, do 20. dňa v kalendámom mesiaci.

    Toto rozhodnutie platí od 1.9.2023

    Odövodnenie:

    Zákonný zástupca Žiaka/Žiak požiadal o prijatie na pobyt v školskom internáte. Vzhl'adom na skutočnosti riaditel” školy rozhodol tak, ako sa uvádza vo výrokovej časti.

    Poučenie:

    Proti tomuto rozhodnutiu nemožno podat' odvolanie a rozhodnutie je konečné.

                                                                                                               Mgr. Jaroslav Urge

                                                                                                                   riaditel” školy

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Oznamujeme všetkým žiakom školy, že slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 bude 04. 09. 2023 (pondelok) o 8 00 hod. na nádvorí školy. 

    Žiaci ubytovaní v školskom internáte môžu nastúpiť 03. 09. 2023 od 1530 hod. 

    Tešíme sa na vás.

  • Letné prázdniny

    Všetkým žiakom a zamestnancom školy

    prajeme krásne leto, plné zážitkov a oddychu.

  • Školský výlet

    V dňoch 06. - 09. 06. 2023 sa žiaci učebného odboru opatrovateľská starostlivosť zúčastnili školského výletu v obci Hiadeľ. Ubytovanie im poskytla partnerská ZSS "Kamilka" Maňa, za čo jej touto cestou chceme poďakovať. Žiaci absolvovali výlety a turistiku do okolia, kúpanie v kúpeľoch Brusno, spoločenské aktivity, hry a súťaže. Dobrá nálada, úsmev, spokojnosť boli dôkazom, že prežili krásne spoločné chvíle.  

  • CSS cukrárska výroba

    13. júna 2023 sa v SŠ Hlohovec konala Celoštátna súťaž odborných vedomostí a praktických zručností žiakov v učebnom odbore cukrárska výroba.

    Našu školu reprezentovali žiaci Vanesa Vyšňovská a Anton Krištók.

    V konkurencii desiatich škôl získali 3. miesto.

    Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a Bc. Zuzane Sládečkovej  za prípravu žiakov na súťaž.

  • Celoslovenská súťaž v stolnom tenise

    06. - 07. 06. 2023 sa v RC Sološnica konala Celoslovenská súťaž v stolnom tenise. Školu reprezentovali žiaci Sebastián Trubačík a László Bogdányi, ktorým ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

  • CSS záhradník

    06. 06. 2023 sa v OUI Poprad konala Celoštátna súťaž odborných vedomostí a praktických zručností žiakov v učebnom odbore: 

    4572 G 02 poľnohospodárska výroba Záhradníctvo: kvetinár, zeleninár, sadovník

     

    Našu školu reprezentovali žiaci András Čacho a Sebastián Habán. Aj keď sa im nepodarilo obsadiť popredné miesta, ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy a pedagógom za ich prípravu.

  • Majáles

    Koniec mesiaca máj sme tradične oslávili spevom a tancom. Ľudové kroje dotvárali atmosféru majálesu a spev dobrú náladu a úsmev na tvárach tých, ktorí sa ho zúčastnili.

  • CSS v učebnom odbore obchodná prevádzka - príprava, skladovanie a predaj tovaru

    31. mája 2023 sa v Bratislave konala Celoštátna súťaž zručností a odborných vedomostí žiakov v učebnom odbore: obchodná prevádzka - príprava, skldovanie a predaj tovaru. Našu školu reprezentovali žiaci z elokovaného pracoviska v Topoľčanoch Sofia Ačaiová a Radovan Mikuš. Aj keď sa im nepodarilo obsadiť popredné miesto, ďakujeme im a Mgr. Renáte Majc Streicherovej za prípravu a vzornú reprezentáciu školy. 

  • Obecná kvapka krvi

    25. 05. 2023 sa žiaci a zamestnanci školy rozhodli darovať najvzácnejšiu tekutinu, ktorá pomáha zachraňovať ľudské životy. Niektorí z nich boli prvodarcovia, ktorých motiváciou bola túžba pomôcť človeku v jeho chorobe. Sme radi, že sa žiaci zapojili do správnej veci a touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí mali odvahu a chuť dobrovoľne pomôcť.

    Ďakujeme.

  • Celoštátne športové hry chlapcov odborných učilíšť

    V dňoch 24. - 25. mája 2023 sa v SŠI vo Svidníku v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR a Združením Odborných učilíšť Slovenska konali Celoštátne športové hry chlapcov.  Zúčastnili sa ich žiaci odborných učilíšť z rôznych kútov Slovenska. Aj naša škola mala svoje zastúpenie, reprezentovali nás žiaci:

    - Zsolt Košan

    - Anton Krištók

    - Jozef Rafael

    - Kristián Miko

    - Zdenko Kakara

    - Bernardo Stojka

    - Ľuboš Trnka

    Súťažiaci si zmerali svoje sily v ľahkoatletických disciplínach: beh na 100 m, beh na 1 500 m, vrh guľou, skok do diaľky, štafeta 4 x 100 m a v minifutbale.

    Naši žiaci získali 1. miesto v štafetovom behu a 3. miesto v minifutbale.

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave žiakov a vzornú reprezentáciu školy.

     

  • Celoštátne športové hry žiačok odborných učilíšť

    V dňoch 17. - 18. 5. 2023 sa v OUI Michalovce konali Celoštátne športové hry dievčat. Dievčatá si zmerali sily v disciplínach ľahkej atletiky, v behu na 60 m, 800 m; v skoku do diaľky; vo vrhu guľou; v štafetovom behu a vo volejbale. Našu školu vzorne a úspešne reprezentovali žiačky:

    - Evelyn Ružičková - 1. miesto - vrh guľou, 6. miesto - skok do diaľky

    - Vivien Paradiová

    - Drahomíra Tarnayová - 1. miesto - skok do diaľky, 1. miesto - beh na 800 m, 1. miesto - štafeta, 

    - Kristína Hazuchová - 3. miesto - beh na 60 m

    - Nikola Mezeyová - 1. miesto - štafeta, 2. miesto - beh na 60 m

    - Nina Szilvová - 1. miesto - štafeta

    - Tamara Szilvová - 1. miesto - štafeta

    - Barbora Slámová - 3. miesto - vrh guľou

     

    Vo volejbale vybojovali naše žiačky 2. miesto. 

    V celkovom umiestnení škôl sme získali 1. miesto.

    Všetkým zúčastneným a tým, ktorí ich na súťaž pripravovali blahoželáme

    a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

  • OZNAM

    Na základe počtu voľných miest do jednotlivých učebných odborov po 1. a 2. termíne  prijímacích skúšok pre školský rok 2023/2024, 

    riaditeľ školy rozhodol

    o konaní prijímacích skúšok v ďalšom termíne 20. júna 2023.

  • CSS - obchodná prevádzka - práca pri príprave jedál

    10. mája 2023 sa v Snine konala Celoštátna súťaž zručností a odborných vedomostí žiakov v učebnom odbore: obchodná prevádzka - práca pri príprave jedál. Našu školu reprezentovali žiaci Kristián Miko a Peter Szabó. Aj keď sa im nepodarilo obsadiť popredné miesta, ďakujeme im a Bc. Vladimírovi Meňhertovi za prípravu a vzornú reprezentáciu školy. 

  • ŠPORTOVÝ DEŇ 10.5.2023

    10.05. 2023 bol Svetový deň pohybom ku zdraviu. V škole sme pod vedením Mgr. Petra Borčina, zorganizovali športový deň, zameraný na atletické disciplíny. Všetci žiaci sa presunuli do športového areálu ZŠ Levická vo Vrábľoch, kde absolvovali skok do diaľky, vrh guľou, beh na 100m, 800m a 1500m.

    Víťazi boli odmenení medailami. 

  • OZNAM pre žiakov z elokovaných pracovísk

    Riaditeľ školy oznamuje žiakom z elokovaných pracovísk v Hurbanove a Topoľčanoch, že na deň 04. 05. 2023 (štvrtok) udeľuje riaditeľské voľno z organizačných dôvodov. 

  • Medzinárodná súťaž v Poľsku

    Na pozvanie družobnej školy v Krakove sa naši žiaci zúčastnili medzinárodnej súťaže v učebnom odbore cukrárska výroba a obchodná prevádzka - práca pri príprave jedál. Súťaž sa konala v dňoch 18. - 20. 04. 2023 a reprezentovali nás žiaci Vanesa Vyšňovská, Ľuboš Trnka a Kristián Miko a Peter Szabó

    Žiaci získali "Cenu diváka", priniesli si so sebou veľa zážitkov, spomienok a nových kamarátstiev. 

    Ďakujeme za vzornú reprezentáciu a pedagógom za prípravu žiakov.

     

  • Olympiáda ľudských práv

    Dňa 20.04.2023 sa v Spojenej škole v Košiciach uskutočnil XVI. ročník celoštátnej súťaže "OLYMPIÁDY ĽUDSKÝCH PRÁV". Súťaže sa zúčastnilo 13 družstiev z celého Slovenska.

    Našu školu reprezentovali žiaci

    Marek Kobliha Vivien Paradiová.

    Vzorná príprava a reprezentácia im pomohla získať 2. miesto

    Ďakujeme víťazom a pedagógom, ktorí ich pripravovali za skvelú reprezentáciu našej školy a srdečne blahoželáme k úspechu. 

strana: